incontournables---slider

Geniet van een vakantie in het hart van de natuur

Must sees in de omgeving van Le Domaine du Pré

Bezoek tijdens je vakantie in Le Domaine du Pré bekende bezienswaardigheden in de Vendée.
We raden je aan om beslist een uitstapje te maken naar de eilanden Île d'Yeu en Noirmoutier en 'het beste attractiepark ter wereld', de Puy du Fou. Bereid je verblijf zo goed mogelijk voor en reserveer je tickets voor de veerboot of het attractiepark direct bij het ticketbureau van het vakantiepark. Wij kunnen bovendien voordelige tarieven aanbieden.

Het eiland Île d'Yeu

Île d'Yeu is het eiland dat het verste (17 km) van de Franse Atlantische kust ligt.

Je vindt er een grote verscheidenheid aan landschappen op een totale oppervlakte van 23 km²:

uitgestrekte stranden en duinen met naaldbossen, een ongerepte kust en baaien met goudkleurig zand, heide met paars bloeiend Engels gras, holle wegen en wandelpaden langs de kliffen, weiden bezaaid met bosjes wilgen en sleedoorns die beschutting bieden aan lage huizen met gekleurde luiken.

Het eiland is bereikbaar per boot vanuit Saint-Gilles-Croix-de-Vie. Ter plaatse kun je fietsen huren om de omgeving te verkennen.

Het eiland Noirmoutier

De leukste manier om het eiland Noirmoutier te bereiken is via de Passage du Gois, de langste weg van Europa die bij vloed volledig door de zee wordt overstroomd!

Andere musts zijn de mediterrane vegetatie van het Bois de la Chaise, de belle-époquevilla's van Plage des Dames, de haven van L'Herbaudière en het kasteel van het traditionele stadje Noirmoutier-en-l'Île waar je ook leuk kunt shoppen, wandelen langs het kanaal en het aquarium Sealand bezoeken ...

Vergeet zeker niet de streekproducten van het eiland te proeven: bennotte, een kleine aardappelsoort, en fleur de sel, de bovenste laag van het gekristalliseerde zout van de plaatselijke zoutpannen.

Le Puy du Fou

Een bezoek aan dit attractiepark is een echte must en het ligt op slechts 1 uur rijden van Le Domaine du Pré!

Voorstellingen: Le Puy du Fou werd in 2013 verkozen tot beste park ter wereld. Je beleeft er spannende avonturen uit de geschiedenis van de Vendée (reserveren sterk aanbevolen).

Avondvoorstelling: kijk je ogen uit bij de Cinéscénie! Op een toneel van 23 hectare vertellen 2 000 acteurs de geschiedenis van de Vendée tijdens de grootste avondvoorstelling ter wereld (reserveren verplicht).

Meer info over Le Puy du Fou