produits-du-terroir---slidze

Geniet van een vakantie in het hart van de natuur

Streekproducten uit de Vendée

Voor de liefhebbers van regionale specialiteiten geven we hier een selectie van de beste producten uit de Vendée:

Fiefs Vendéens

Al sinds de elfde eeuw wordt er wijn verbouwd in de Vendée onder het toeziend oog van de monniken. In de zeventiende eeuw zorgt Richelieu, de toenmalige bisschop van Luçon, ervoor dat de wijnen van de regio in heel Frankrijk gewaardeerd worden.

Fiefs Vendéens is de overkoepelende naam voor de wijnen uit Brem, Vix, Mareuil en Pissotte die sinds 1984 het AOC-label dragen.

Wit, rosé of rood ‒ ontdek de verscheidenheid tijdens een bezoek aan een wijngaard in Brem-sur-Mer, op 10 minuten rijden van Le Domaine du Pré.

Sardines van Saint-Gilles-Croix-de-Vie

Saint-Gilles-Croix-de-Vie heeft de grootste sardinehaven van de Atlantische kust en is sinds 2001 erkend als 'Site Remarquable du Goût'. In datzelfde jaar kreeg de conservenfabriek Gendreau het befaamde 'Label Rouge'.

Zoutpannen van Saint-Hilaire-de-Riez en de eilanden Olonne en Noirmoutier

De zoutpanarbeiders van Salorge de la Vertonne ontvangen je gastvrij in Le Marais aux Fèves, een zoutmoeras op het eiland Olonne en laten je proeven van een exclusief zeezout: fleur de sel.

Brioche uit de Vendée

De brioche uit de Vendée is een zoet brood dat oorspronkelijk bereid werd voor Pasen en grote familiefeesten.

Er worden nog altijd enorme brioches gemaakt voor de traditionele 'danse de la brioche' tijdens bruiloftsfeesten in de Vendée.

Mogettes de Vendée

'Mogettes' zijn gedroogde witte bonen, een culinaire specialiteit die traditioneel gegeten wordt met rauwe ham uit de Vendée. 'Grillées de mogettes' worden warm gegeten op toast met knoflook en boter.

Troussepinette

Troussepinette is een met jonge sleedoornscheuten op smaak gebrachte vermout die in de zomer meestal koel gedronken wordt als aperitief.