patrimoine

Geniet van een vakantie in het hart van de natuur

Cultureel erfgoed en bezienswaardigheden in de Vendée

Bezoek het culturele erfgoed en ontdek de bewogen geschiedenis van deze streek. Maar er vallen niet alleen kastelen en abdijen te ontdekken, de Vendée biedt zoveel meer bezienswaardigheden voor alle leeftijden!

Tuinen van Olfacties

Coëx (op 5 minuten)

Een betoverende wereld van 5 hectare met een plantencollectie van meer dan 3 500 soorten. In deze originele botanische tuin maak je een rustgevende wandeling tussen geurende planten terwijl je de contouren van het zacht glooiende landschap volgt ...

Vendée Miniature

Brétignolles-sur-Mer (op 10 minuten) - Link naar de pagina

Ontdek de huizen en de tradities van de Vendée in miniatuurformaat: oude karren, vergeten ambachten, traditionele stenen huizen, een watermolen, de imposante kerk van 3 meter hoog die boven het dorpje uittorent. En geniet van het stoomtreintje rond de watermolen! 650 figuurtjes brengen een typisch dorp uit de Vendée kleurrijk tot leven.

Kasteel en meer van Apremont

De twee statige torens van het kasteel van Apremont (op 15 minuten) torenen uit boven een pittoresk dorpje dat het label 'Petite Cité de Caractère' draagt. Dit renaissancekasteel werd gebouwd op de grondvesten van een middeleeuwse vesting en ligt op een uitstekende rots die uitkijkt over de vallei van de Vie.

La Salorge de la Vertonne

L'Île d'Olonne (op 20 minuten) - Link naar de pagina

De zoutpanarbeiders van Salorge de la Vertonne ontvangen je gastvrij in Le Marais aux Fèves, een zoutmoeras op het eiland Olonne en laten je proeven van een exclusief zeezout: fleur de sel.

Kasteel van Talmont

Talmont-Saint-Hilaire (op 40 minuten) - Link naar de pagina

Richard I van Engeland liet in de elfde eeuw dit fort bouwen op een rots. In de maanden juli en augustus kun je hier terecht voor een gevarieerd aanbod van entertainment, workshops, voorstellingen en rondleidingen.

Historial de la Vendée

Les Lucs-sur-Boulogne (op 40 minuten) - Link naar de pagina

De Vendée, dat is 7 000 jaar geschiedenis die overzichtelijk aan bod komt in dit ultramoderne museum in de vallei van de Boulogne. Maak kennis met jagers uit het stenen tijdperk, wandel door een Gallo-Romeinse straat, maak een praatje met de grote humanisten van de renaissance, wees getuige van de epische strijd tijdens de opstand van de Vendée in 1793 of waan je in een dorpje uit de vorige eeuw ... Dit originele museum weet op ludieke wijze de aandacht te trekken van het jonge publiek.